VROUW, IK HOU VAN JOU!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.11.2″ text_font_size=”16px” text_line_height=”1.7em” header_2_text_color=”#CBAA81″ header_2_line_height=”1em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width_tablet=”100%” width_phone=”” width_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″ quote_text_color=”#CBAA81″ quote_border_color=”#7C5126″]

Een paar weken geleden was ik op yoga retreat in Zeeland.

De locatie bevond zich een paar minuten van mijn huis, maar het was net alsof ik een andere wereld binnen stapte. Wat heb ik daar genoten! Zo erg dat ik eigenlijk niet meer naar huis wilde.

’s Ochtends zat ik op ‘mijn plekje’, dit was een rode steiger met aan het einde een plateau met een rode houten stoel. Als je in de stoel ging zitten had je zicht over een uitgestrekt weiland. Echt een plek waar ik even alleen kon zijn en dingen kon laten bezinken.

Waaronder dit;

Er zijn hier 14 vrouwen. Stuk voor stuk zijn het prachtige vrouwen, inclusief mezelf. Op een geven moment voelde ik het zo duidelijk. Ik ben trots dat ik een vrouw ben!

Maar dit is niet altijd zo geweest

Toen ik nog jong was merkte ik dat mijn gevoel voor vrouwen/meiden iets anders was, dan bij de meeste meisjes. Ik vond ze interessant, mooi en vooral heel aantrekkelijk. Omdat ik christelijk ben opgevoed was homoseksualiteit nooit echt bekend voor mij. Pas toen ik voor het eerst een homohuwelijk op tv zag, besefte ik dat het ook anders kon. “Wauw, dat wil ik ook!”

Van de basisschool tot de middelbare werd mijn interesse voor vrouwen/meiden flink in elkaar gedeukt.

  • Mijn ouders lagen in een vechtscheiding, waar ik middenin zat. Ik ben uit bescherming naar mezelf bij mijn moeder weggegaan en bij mijn vader gaan wonen.
  • Meiden waren alleen aardig tegen me als we alleen waren of als ze iets van mij wilde hebben.
  • Mijn moeder vertrok ineens met mijn broertje en zusje naar de andere kant van Nederland, zonder iets te laten weten.
  • Ik werd gepest op school door bijna heel de klas, omdat ik zo emotioneel was.
  • Mijn eerste beste vriendin belazerde me in verband met geld.
  • ‘Vriendinnen’ bleven tegen me zeggen dat ik moest veranderen.

“Ik was niets waard, kon niets goed doen, vond mezelf een slecht persoon en wist totaal niet wie ik was.”

Deze tijd heeft mijn beeld van vrouwen flink veranderd. Ik had woede, verdriet, teleurstelling en hele grote wantrouwen naar vrouwen ontwikkeld. De belangrijkste vrouw in mijn leven deed er niet meer toe, ik zelf.

Ik viel nog steeds op vrouwen, maar door alles wat er was gebeurd overheerste de wantrouwen. Het grootste wantrouwen had ik naar mezelf. Ik was niets waard, kon niets goed doen, vond mezelf een slecht persoon en wist totaal niet wie ik was.

Op mijn 20ste leerde ik eindelijk wat het was om van jezelf te houden. Het lukte me niet altijd, maar ik wist wat ik eraan moest doen. Ik kreeg mijn eerste vriendinnetje, maar dat ging snel over. Niet het juiste moment, de juiste plek en juiste situatie was. Daarna mijn tweede, zij verbrak ineens uit het niets het contact. Ik heb nog steeds geen idee waarom. De emoties waren té groot om dit ook nog eens met vrouwen mee te maken. Ik was er klaar mee. “Geen vrouwen meer voor mij!” dacht ik.

Toen ik het los liet en écht van mezelf ging houden, kwamen de vriendinnen die ik nu nog steeds heb vanzelf. Dit zijn dé vrouwen waarvan ik kan houden zonder woede, verdriet of wantrouwen.

Mijn gevoel voor vrouwen is altijd gebleven

Soms heb ik periodes waarin dit gevoel heel sterk is. Toch heb ik besloten om verder te gaan met een man. Ondertussen heb ik 7 jaar dezelfde partner, 2 prachtige kids (overigens 2 meiden) en kan ik volledig genieten van het vrouw zijn. Ik overstroom in liefde voor mezelf, voor mijn gezin, voor mijn familie en voor de mensen om mij heen!

Bij het retreat voelde ik me voor het eerst zelfverzekerd, vertrouwd en ontzettend gelukkig in een groep met vrouwen. Het is ok om vrouw te zijn, het is zelf waanzinnig om vrouw te zijn. Je bent krachtig, je bent mooi, je bent een doorzetter. Je mag trots zijn op wie je bent en hoe jouw verleden je heeft gevormd tot de sterke vrouw die je nu bent. Ook al voel je het niet altijd.

Dus voor alle vrouwen die moeite hebben met vrouwen of moeite hebben met de vrouw die ze zelf zijn.

Lieve vrouw, ik hou van jou!

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.