Hey,
ik ben dus Joëline

Ik weet dat zichtbaar zijn niet altijd even makkelijk is. Je wilt gezien, gehoord en gewaardeerd worden voor wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Maar door belemmerende gedachten van binnenin en buitenaf houden we onszelf nog wel eens tegen.

Ik help eigenzinnig ondernemers deze belemmeringen te doorbreken en keuzes te maken voor zichzelf, zodat ze gaan doen wat ze zelfwillen en andere beter kunnen helpen.

Joeline Bohnen

De authenticiteit strijder

“Wie ben jij?”
Vroeg mijn vader op een avond toen ik een jaar of 18 was. Dit was in de tijd dat ik last had van mijn eerste depressie. Mijn wereld was één grote teringzooi en mijn zelfbeeld, daar zullen we het maar niet over hebben. Het antwoord op deze vraag wist ik niet. Ik begon te huilen en voelde me heel erg alleen.

Vanaf dat moment besefte ik dat er drastisch iets moest veranderen. Ik ben in therapie gegaan, heb heel erg veel over mezelf geleerd en ben doelen gaan behalen waar ik nooit van had verwacht dat ik het kon.

Met veel vallen en opstaan leerde ik dat je trots mag zijn op wie je bent en niemand, behalve jijzelf daar invloed op heeft. Ik ben onderzoek gaan doen naar mijn authenticiteit en kwam erachter dat ik wel degelijk iets bijzonders te vertellen heb. Namelijk dat het niet uitmaakt wie je bent, iedereen heeft mooie eigenschappen en die mogen gezien worden.

Nu moedig ik andere aan om voor zichzelf op te komen. Er is niets mooiers dan iemand ineens stappen zien zetten waar diegene zelfs verbaast over is. Bijvoorbeeld: je échte naam gaan gebruiken en je hele leven omdraaien. (You know who you are!)

Eigenschappen waar ik trots op ben!

Als je weet watje in huis hebt qua eigenschappen, dan weetje ook hoe je een ander kan motiveren, inspireren en stimuleren. Met deze eigenschappen maak ik verbinding.

Liefde

Connectie met anderen waardeer ik enorm, vooral met mensen waar dit gelijkwaardig is. De mensen waar ik mijn het meest op mijn gemak bij voel, zullen dit ook voelen. Er ontstaat veel ruimte, respect en vooral plezier

Creatief

Het bedenken van nieuwe manieren om dingen te doen is voor mij essentieel. Ik zou nooit tevreden zijn om iets te doen op de gebruikelijke manier. Ik hou ervan om er juist tegen aan te schoppen, vooral als het anders of in mijn ogen beter kan.

Rechtvaardig

Mensen en mezelf rechtvaardig behandelen vind ik heel belangrijk. Mijn persoonlijke gevoelens spelen dan ook geen rol bij nemen van beslissingen over een ander. Iedereen is voor mij gelijk en krijgt dezelfde kans.

Hoopvol

De toekomst positief inzien is 1 van mijn grootste drijfveren. Ik geloof dat je de toekomst in eigen handen hebt. Niets is te gek, alles is mogelijk. Waarom er dan niet iets moois van maken!

Oprechtheid

Ik wil ben zo eerlijk mogelijk, niet alleen door de waarheid te spreken, maar ook door oprecht en authentiek te zijn. Ik wil met beide benen op de grond staan en zou me nooit anders voordoen dan ik ben.

Humor

Lachen hou ik van en af en toe plagen moet kunnen. Mensen opvrolijken is belangrijk voor mij. Er is niets mooiers dan een lach op iemand zijn gezicht toveren. Alles is al zo serieus, laat het los!

Vind jij dit nog lastig of heb je geen idee met welke eigenschappen jij je marketing kunt versterken? Wil jij die verbinding met jezelf en anderen aangaan, zodat jouw marketing als een onderdeel van jezelf gaat voelen?

De conceptuele denker

Ik ben altijd een visueel gericht persoon geweest. Dit betekent niet dat je dan alleen maar tekent of met plaatjes bezig bent. Het betekent dat je in beelden denkt, alles wat je ziet logisch maakt door hoe iets eruit ziet en weet hoe dingen werken door er aandachtig naar te kijken.

Hierdoor kan ik zeggen dat ik snel oneffenheden (problemen) kan zien, dus dingen die niet kloppen of die uit balans zijn. Omdat ik dan ook nog eens denk in oplossingen is het eerste wat ik dan voor me zie een oplossing voor het probleem. Superhandig!

Conceptueel denken

Denken in oplossingen noemen we conceptueel denken. De meeste mensen denken andersom. Die gaan van probleem naar stappen zetten om vervolgens bij de oplossing te komen. Conceptueel denken begint bij de oplossingen en daarna kom je in actie om dit te behalen. Er bestaat dus eigenlijk geen probleem.

Omdat het beeld positief is en er vaak een probleemloos uitzicht is , kan ik snel schakelen. Ik probeer altijd een manier te vinden om iets op te lossen. Ook al gaat het ten koste van geld, tijd en energie. Kwaliteit gaat dan boven kwantiteit.

Rare visuele dingen die ik graag doe

Al jaren lang ben ik verslaafd aan sorteren. Van Ministek tot kattenbrokjes of van M&M’s tot muntjes.

Als ik met je praat kan het zijn dat ik ineens ergens anders naar staar. Als ik dat doe ben ik iets aan het puzzelen wat ik zie, om me te kunnen concentreren op het gesprek. Dit kunnen tegels in muren zijn, schilderijen die scheef hangen of dakpannen die scheef liggen.

Opruimen duurt bij mij jaren. Want als ik het doe, doe ik het goed. Namelijk alles ordenen op kleur, vorm of alfabetische volgorde. Symmetrie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Alles aan de rechterkant. Ik ben altijd de linker persoon. Vooral als iemand naast me loopt moet dat aan de rechterkant. Ik raak anders letterlijk uit balans en bots dan tegen diegene op.

Dit is wat ik wil!

“Heb je naasten lief…”
Werd er thuis altijd gezegd vanuit geloofsovertuiging. Net als met alles, nam ik dat zo letterlijk dat het een soort levensmotto werd. Hierbij werd alleen een belangrijk deel niet verteld, “… zoals jezelf!” Ik had altijd geleerd dat “iets voor een ander doen” het meest “heilige” is wat een mens op aarde kan doen.

Het was voor mij dan ook een cultuurshock en opluchting te gelijk toen ik leerde dat “iets voor jezelf doen” je écht gelukkig maakt en je veel meer plezier in mijn leven laat ervaren.

Dit motiveerde mij om keuzes voor mezelf te maken. Het ging minder makkelijk dan ik dacht. Steeds maar in conflict met gedachten als “wat zou een ander denken” of “kwets ik een ander dan niet”.

Juist deze gedachten hielden me tegen om te doen wat ik wilde. En ik was er klaar mee. Elke keer als ik in een situatie van onzekerheid terecht kwam, pakte ik een groot stuk vel en schreef op “WAT WIL IK?” met daarna vragen als; Waarom wil ik dat? Hoe ga ik dat doen? Wat heb ik daarvoor nodig?

Keer op keer resulteerde dit in succes en een stapje dichterbij mezelf. Het is zo belangrijk om te doen wat jij wilt. Je kan trots zijn op jezelf als je het behaald hebt en dat hebben we nodig om weer de volgende stap te zetten.

Waarom beter voor jezelf en de wereld?

Als ik iets zie wat met liefdadigheid te maken heeft, zoals mensen die sloppenwijken renoveren om mensen een beetje hoop te geven, mensen die andere op straat helpen hun dromen waar te maken, een geweldige Finse dame die hoarder huizen schoonmaakt om mentale problematiek tegen te gaan… kun je mij opvegen. Ik ben zo’n softie voor dat soort acties!

Waarschijnlijk is dat nog overgebleven van het “Heb je naasten lief” wat ik vroeger heb geleerd. Alleen nu vergeet ik het “…zoals jezelf” niet! Vandaar dan ik “Beter voor jezelf en de wereld!”, zeg! Liefdadigheid is niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf.

Door het ondersteunen van ontwikkelingsdoelen waar ik me gemotiveerd door voel, hoop ik samen een steentje bij te dragen aan deze liefdadigheid.

Vind je het een beetje spannend en wil je eerst kennismaken?
Plan dan hier een matchcall in mijn agenda.